Leren door denken
Leren door doen

Nieuws

Bijzondere dag groep 7 bij Bunnik plants

Dat was weer een bijzondere ochtend voor de groepen 7. Groep 7 is al weken aan de slag bij Bunnik Plants. De kinderen doen te gekke leer- werkervaringen op. Van kweken, marketing, logistiek tot de verkoop van de planten. Vanmorgen heeft RTV Lansingerland opnames gemaakt. Vrijdag 26 mei vanaf 18.00 uur is het item te bekijken.

Verkeersexamen

De kanjers van groep 7 hebben hun praktisch verkeersexamen gedaan.  De kinderen hebben laten zien dat ze de kennis en verkeersregels die ze geleerd hebben ook in de praktijk kunnen toepassen én veilig gedrag kunnen vertonen in het echte verkeer.   

Koningsspelen

21 april 2023

Wat een fantastische sportieve dag hebben we achter de rug met elkaar. Ontbijten, sporten, spellen spelen en als klap op de vuurpijl de sponsorloop. Er waren vele handen die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Dank jullie wel!
Sponsorloop
Voetballen
Spelen op De Poort
Samenwerken

Grote Rekendag

Vandaag zijn alle kinderen aan de slag gegaan met uitdagende reken-wiskundeonderwerpen. Deze keer rond het maken van afval, hergebruiken en verminderen van afval. Er is hard gewerkt door iedereen! Tekst

Schrijfster op bezoek

Vandaag was schrijfster Ilona de Lange in verschillende groepen op bezoek.
Ze is bekend van de Miljonairskind serie. Zo'n bezoek levert gemotiveerde lezers op in de klas! 

Schaatspret

Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 hebben genoten op de ijsbaan. Wat een feest om samen te schaatsen.

Ik ontdek de ruimte

De kleuters van beide scholen hebben het nieuwe thema gezamenlijk geopend. 

Iedereen is enthousiast en benieuwd naar het thema en heeft zin om nieuwe dingen te ervaren en te leren rond het thema.
We zijn meteen van start gegaan! 

De kleuters van beide scholen hebben het nieuwe thema gezamenlijk geopend. 

Proost!

Proost! 
Dit nieuwe jaar zijn we begonnen met een toost op een mooi 2023! 
2023, een jaar vol ontwikkelingen. We beginnen met aftellen... nog 31 weken voordat we officieel samengaan!

Liefdevolle feestdagen!

Namens alle collega's wensen we u liefdevolle feestdagen.
2023, een jaar vol ontwikkelingen. Wij beginnen met aftellen... nog 31 weken voordat we officieel samengaan!
Wij kijken uit naar de mooie stappen die we gaan maken met elkaar. 

 

Kerststukjes maken

Wat was het gezellig om samen kerststukjes te maken!

Dank aan Bunnik Plants voor de sponsoring en aan Vita voor al het groen.

 

Mediawijsheid: Have A Very Phishy Christmas!

Elk jaar zo rond de feestdagen poppen de nep-webshops als paddenstoelen uit de grond. Waarom?
Omdat steeds meer mensen, hulpsinten en de kerstman hun cadeautjes online kopen. Daarom is het nu belangrijk om extra mediawijs en alert te zijn. HackShield heeft een thema boekje gemaakt rondom phishing en het herkennen van valse e-mails. 

Deel het werkboekje met je kind en maak ze ook in de decembermaand extra mediawijs. Daarnaast kunnen ze extra shields verdienen voor hun HackShield account!

Download het werkboekje hier!

Leerlingenraad op bezoek!

De beide leerlingenraden hebben kennis gemaakt met elkaar. Gisteren zijn Chris, Jolie en Iris een kijkje komen nemen op De Wiekslag.

Ze vonden het een kleurrijk gebouw, zagen veel juffen en meesters die ze al kenden en zwaaiden naar vrienden van de hockey, uit de buurt en de club.

Op de fiets terug werd besproken hoe de rondleiding op De Poort er volgende week uit komt te zien. Als een paal boven water staat dat de zolder bekeken moet worden :)

Cyberagenten in opleiding!

Op woensdag 16 november heeft de burgemeester Pieter van der Stadt het startsein gegeven voor HackShield.

Hackshield is een methode voor mediawijsheid. Tijdens de lessen HackShield leren de leerlingen zich wapenen tegen cybercriminelen. De eerste les ging over 'wat is het internet?'. Liggen er echt internetkabels op de bodem van de oceaan? Gaat mijn TikTok filmpje echt naar een supercomputer (server) in China? 

Thuis is het ook mogelijk om de HackShield training voort te zetten. Ga naar https://joinhackshield.com en maak samen met uw kind een account aan. Het is helemaal gratis!

Eindelijk is het zo ver! 

Eindelijk is het zo ver! 
Na een correct doorlopen procedure mogen wij delen welke architect de gunning heeft gekregen. 
Met welke architect gaan we in zee....
We gaan met Studio ArchitectuurMAKEN samenwerken aan het ontwerp van ons toekomstig kindcentrum. Een bevlogen architectenbureau met verstand van zaken en een frisse blik. 
 Ferry in 't Veld en Nina Aalbers zijn allebei architect en de oprichters van ArchitectuurMaken:
 "Wij vinden het geweldig om aan scholen te werken, omdat we juist hier de kans krijgen om een grote groep mensen te inspireren om op een nieuwe manier te bouwen. Gezond, licht en met natuurlijke materialen. Zo gooien we niets zomaar weg, bouwen we voort op de al bestaande structuur en doen dit modulair en flexibel. We bouwen compact en maken maximale ruimte voor een levendige buitenwereld, waarin ook klimaatadaptieve en natuurinclusieve ingrepen belevingswaarde geven aan de leeromgeving en buitenonderwijs mogelijk wordt gemaakt. Op deze wijze creëren we een toekomstbestendige thuisbasis". 
 Mocht u nieuwsgierig zijn, neem een kijkje op de site: https://architectuurmaken.nl
Ferry in 't Veld , Lizzy van den Berg, Aimee Wattimurij en Owen Elverding zijn de collega's die met ons aan de slag gaan. 
We hebben er zin in!

Groep 8 is gestart met het nieuwe Blink thema "Duurzaam design".


Groep 8 is gestart met het nieuwe Blink thema "Duurzaam design". In het thema “Duurzaam design” onderzoeken de kinderen hoe producten tot stand komen en waarom duurzaamheid zo belangrijk is. Ze gaan ook apparaten uit elkaar halen om zo te bekijken hoe alles is opgebouwd en werkt. Uiteindelijk ontwerpen de kinderen zelf een duurzaam design.

Opening Kinderboekenweek

GiGaGroen zag het vandaag in en om de school. Samen hebben we de kinderenboekenweek 2022geopend. Vandaag zijn we in de natuur om ons heen op zoek gegaan naar groene vossen! Nieuwe boeken om lekker te lezen in de klas, puzzelen en zingen. Een betere start konden we ons niet wensen.  

Eindelijk is het zover! 

Eindelijk is het zover! Wij gaan met elkaar op schoolreis naar binnenspeeltuin Kabonk! Een heerlijke dag rennen, springen en spelen Dat is keiveel spelen! 

'Grapje! Moet toch kunnen?!' 

'Grapje! Moet toch kunnen?!' 
Humor en het maken van grappen heeft veel positieve kanten. Sámen lachen en plezier hebben, zorgt voor verbinding en betrokkenheid. Dat maakt een groep positief! Tegelijkertijd is het maken van grappen ook iets waar het mis kan gaan. Want is het grapje voor iederéén leuk, of wordt hiermee een specifieke leerling of specifieke groep uitgesloten?
Het maken van grapjes begint vaak klein. Het gaat dan om opmerkingen die we niet meteen pesten noemen, maar wel een onveilig of vervelend gevoel geven. 
Wij leren onze kinderen dat er grenzen zijn aan grappen en aan vrijheid van meningsuiting. Want wat voor de één grappig is, is dat voor een ander niet. Oftewel wat voor de één veilig is, is voor de ander onveilig. 
Deze week is het de Week tegen Pesten en besteden we in alle groepen aandacht aan dit onderwerp. We doen dit door het zingen van een lied, activiteiten uit de Kanjertraining en andere activiteiten. 

Architectenselectie


We hebben een mooie stap vooruit gemaakt! Deze week hebben we de architectenselectie gehad voor ons nieuwe gebouw. Samen met een aantal ouders en collega's zullen we tot een keuze komen. Daar hebben we zin in. 

Lees meer over de laatste ontwikkelingen op deze pagina.  

Het schooltuinseizoen is geopend!

Het schooltuinseizoen is geopend!
Vanaf deze week starten de lessen weer in de Levende tuin. De opening voor de groepen 6 was een groot feest. Een roofvogelshow, touwtrekken, ezels verzorgen en in de kas aan het werk. Heerlijk om met elkaar buiten bezig te zijn.
 

Wij Hebben vandaag ons thema Geopend...

Wij hebben vandaag ons thema geopend... ik werk in het bos, ik ben de boswachter. 

Welkom!


Wij zijn er klaar voor na een heerlijke zomervakantie! Welkom terug allemaal. 

De COBI-klas

De COBI-klas is begonnen!

Er zijn al heel veel leerlingen en leerkrachten enthousiast geworden de afgelopen weken.
Groep 8 was deze week aan de beurt. Het was een zeer geslaagde ochtend. 

Digitale geletterdheid krijgt zo
voet aan de grond binnen Spectrum.

Dans je Fit 


Dans je Fit
Dans je Fit is een programma van Jay´s Place Cultuureducatie en Lansingerland Beweegt voor leerlingen van het basisonderwijs en BSO. Dans je Fit wil kinderen (meer) in beweging krijgen door ze te laten ervaren hoe leuk dansen is. Tijdens de TSO komen de dansdocenten op drie momenten langs op school. Ze geven een coole dansles en vertellen waarom dansen zo leuk en ook nog eens goed voor je is. Niet alleen voor je lijf, maar ook voor je hoofd! Met Dans je Fit gaan kinderen op een speelse manier meer bewegen. 

Meer informatie


 

Grote Rekendag

Spectrum Grote rekendag
Op alle scholen van het Spectrum gaan we vandaag aan de slag met rekenen rondom het thema:  

OP REKENREIS
Het doel van de Grote Rekendag is om kinderen te laten ervaren dat rekenen leuk is. De Rekendag staat in het teken van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken.  

W4Kangeroewedstrijd

De (plusreken) kinderen van de groepen 3 tot 8 van Poort en Wiekslag hebben meegedaan aan de landelijke Kangoeroe rekenwedstrijd. De W4Kangoeroewedstrijd is een reken- en wiskundewedstrijd die jaarlijks in maart op heel veel scholen wordt georganiseerd en door heel veel leerlingen wordt gemaakt. In Nederland deden er ongeveer 140.000 leerlingen mee op 2350 scholen.  
Tijdens deze rekenwedstrijd moesten er moeilijke rekenpuzzels worden opgelost om zo veel mogelijk punten te verdienen. Vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welke?   

Certificaat

Alle kinderen die vandaag hebben meegedaan hebben het super goed gedaan. We zagen een goede concentratie. Het was leuk om met elkaar te doen.  De uitslag wordt later bekend gemaakt. Dan worden ook prijzenpakketten verstuurd naar de scholen. Iedere deelnemer krijgt nog een certificaat en een aandenken.Alle kinderen die vandaag hebben meegedaan hebben het super goed gedaan. We zagen een goede concentratie. Het was leuk om met elkaar te doen.  De uitslag wordt later bekend gemaakt. Dan worden ook prijzenpakketten verstuurd naar de scholen. Iedere deelnemer krijgt nog een certificaat en een aandenken.

Ik werk in de haven

Matroos Eline en Kapitein Miek varen samen op een boot, maar dat gaat niet helemaal goed… De kleuters starten met het thema: Ik werk in de haven.
De Poort
Het nieuwe thema: ik werk in de haven is geopend bij de kleuters.

Teach Like a Champion

Van vakmanschap naar kunstenaarschap! Een gezamenlijk studiemoment om ons onderwijs te versterken met behulp van verschillende technieken: niet verstorend ingrijpen , de formulering telt, weet niet geldt niet.

COBI on Tour

COBI on tour in Bleiswijk op De Wiekslag en De Poort

Creatief, Onderzoeken, Burgerschap en ICT zijn vier pijlers die een plek hebben in het onderwijs op De Wiekslag en De Poort. Daarom is COBI on tour en deze week op bezoek bij ons op de scholen! De groepen 1 tot en met 4 zijn onder leiding van Nancy van Moerkerken aan de slag gegaan met programmeren met hulp van de Bee-bot. De Bee-bot is een eenvoudig te programmeren robot in de vorm van een bij. De kinderen hebben geoefend met logisch denken en hebben probleemoplossende vaardigheden ingezet. 
Jong geleerd is oud gedaan!

Talentum


Dit schooljaar is Spectrum gestart met Talentum.
Talentum is een speciale lesplaats voor leerlingen die naast begaafde capaciteiten ook belemmerende gedrags- en leerproblemen ervaren.

Bee-Bot


Op de Poort vinden we het aanleren van ICT vaardigheden en leren programmeren belangrijke vaardigheden om al vroeg te leren. Regelmatig krijgen de kinderen lessen om deze vaardigheden te leren. Ook bij de kleuters werken we aan deze vaardigheden met behulp van de Bee-Bot. Spelenderwijs leren de kinderen hoe ze de Bee-Bot moeten programmeren. 

De Levende tuin

We mochten weer met groep 7 naar de Levende tuin. Het was geweldig en leerzaam. Wát is er hard gewerkt!

Met overvolle auto's hebben we ruim 35 grote kratten boodschappen gebracht bij de voedselbank in Bergschenhoek

Heel blij verrast waren de vrijwilligers. Zoveel boodschappen in deze weken van het jaar was echt een verrassing!!!
Alle kinderen en ouders heel erg bedankt! We hebben veel gezinnen deze week, maar ook de komende weken, heel blij gemaakt!

De Nationale Voorleesdagen

Vandaag  starten de landelijke Nationale Voorleesdagen. Deze duren tot en met zaterdag 5 februari. Op de Wiekslag en de Poort doen de kleutergroepen en groep 3/4 hieraan mee. Vandaag is het feest geopend met een lekker voorleesontbijtje. De kinderen hebben in hun pyjama genoten van een heerlijk ontbijt (gesponsord door bakker Ammerlaan en slager de With) en werd het themaboek ‘Maar eerst ving ik een monster’ (van Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer), voorgelezen. Tijdens de Voorleesdagen zullen de kinderen extra op school voorgelezen worden en krijgen ze activiteiten over deze prentenboeken aangeboden. (Voor-)lezen prikkelt de fantasie en draagt bij aan de taalontwikkeling, maar is vooral heel leuk! 
Via de volgende link: De Nationale Voorleesdagen (https://www.bibliotheekmb.nl/campagnes/nationale-voorleesdagen.html?cid=cn:NVD2022_var:alg_np:GG_c:ps_sc:psnb&gclid=EAIaIQobChMI_eTkisfA9QIVVsTVCh1S-wcJEAAYBCAAEgLHaPD_BwE)
kunt u meer lezen over de Nationale voorleesdagen en worden leuke, nuttige boekentips gegeven en tips voor bij het voorlezen. Wij kijken hier naar uit en wensen iedereen veel leesplezier!

Samen sterk

De artikelen stromen binnen! Op De Wiekslag en De Poort zijn we het jaar gestart met een inzameling voor de voedselbank Lansingerland.

Proost!

We zijn het schooljaar begonnen met een toost op het nieuwe jaar. Dankzij de ouderraad hebben we genoten van de champagne, oliebollen of soesjes.

Na de drukte van Sinterklaas

Bereiden we ons voor met mooie verhalen, versierde bomen, mooie liedjes en gezellige lampjes op het kerstfeest.
Vol verwachting klopt ons hart…

Sinterklaas is aangekomen op De Poort!
Na het Sint circuit , gedichten schrijven , en kruidnoten bakken was het vandaag zover! Sinterklaas is aangekomen op De Wiekslag. Wat een feestelijke dag hebben we gehad met elkaar. Een ochtend vol surprises uitpakken, en te gekke Sint spellen spelen. Met natuurlijk als hoogtepunt op bezoek bij Sinterklaas en zijn pieten.


 

Wat was het Sint circuit een feest!

In alle klassen was er van alles te doen van cup cakes versieren, sjoelen tot een taart voor Sinterklaas knutselen. Alle kinderen hebben hun stempelkaart gevuld met vrolijke Sinterklaas stickers.
De kleuters van De Poort kregen al vroeg bezoek van pizzabakker Amiekie. Ze heeft een probleem haar restaurant is weg. Nu kan ze geen pizza’s meer bakken. Gelukkig hebben de kinderen een oplossing, zij kunnen wel een restaurant maken! Met deze goede oplossing is het nieuwe thema geopend… IK WERK IN HET RESTAURANT!

Samen muziek maken

Samen muziek maken met de muziekdocenten van Jay's Place
In de groepen 5 tot en met 8 is het Leerorkest van start gegaan met de instrumenten viool, gitaar en percussie. Elke maandagochtend is er muziek in de school. We zijn benieuwd hoe het over 10 weken klinkt!

Kinderboekenweek 2021: 6 t/m 17 oktober

In 2021 duurt de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober. Bette Westera schrijft het kinderboekenweekgeschenk dit jaar. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021 is gemaakt door illustrator Mark Janssen. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is: Worden wat je wil. Kinderboeken rondom beroepen staan dus centraal. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! 

Schoolreis

Wat hebben een heerlijke schoolreis achter de rug met elkaar. Met alle kinderen van De Poort en De Wiekslag hebben we genoten van de attracties en de gezelligheid. Zelfs het weer werkte mee. In de bus was het op de terugreis een stuk stiller. Moe maar voldaan kwamen we veilig thuis.

Week tegen Pesten


Deze week besteden wij extra aandacht aan dit onderwerp door mee te doen met de landelijke actie 'De week tegen het pesten'. Het thema is: 'Buitensluiten? Uitgesloten!'. Samen maken wij ons hard tegen pesten.

 
Alle ouders zijn in het zonnetje gezet door onze bestuurders. Als dank voor alle inzet tijdens de lockdowns heeft elk gezin het boek ‘De wijsheid van ouders’ ontvangen.

Schooltuin

"Leren door denken, leren door doen.
Vandaag heeft groep 7 veel ontdekt en geleerd in de levende tuin.
"


Avondvierdaagse kleuters


Geslaagd verkeersexamen

Alle leerlingen zijn geslaagd! Gefeliciteerd!

Sportdag

Vandaag samen bewegen op De Poort en De Wiekslag. We kijken terug op een hele fijne sportdag.

Zo hebben alle groepen een gave drum workshop gehad, verschillende sport- en spelonderdelen gedaan maar bovenal genoten. We bedanken de organisatie die de sportdag van CBS De Poort en CBS De Wiekslag tot een succes hebben gemaakt!

Mediawijsheid groep 7 en 8

Tijdens de lessen mediawijsheid in groep 7 en 8 is er stil gestaan bij het gebruik van social media.

Social media: positief of negatief? Kinderen vinden het meestal positief terwijl ouders ook de negatieve kanten zien.

De volgende onderwerpen kwamen aan bod.
Wat deel je online met je vrienden en de wereld? Wat zijn de voordelen, wat zijn de gevaren? Hoe gaan we om met onze gegevens? Wat is fake news en wat is echt? Welke invloed hebben berichten op social media, ‘social influencers’ en vloggers?

Goed om dit thuis ook te bespreken.

Ik werk in het ziekenhuis!

De kleuters hebben aangegeven graag een keer te willen werken over ziek zijn, de dokter en het ziekenhuis. Na de voorjaarsvakantie zijn we van start gegaan.

Het thema werd geopend door dokter Mag en juf Annemieke met oorpijn. Gelukkig konden de kinderen dokter Mag goed op weg helpen, maar om de juf beter te maken hebben we een dokter en een apotheek in de klas nodig. De kinderen verzamelden met behulp van ouders, tantes en buren allerlei materialen voor de doktershoek en de apotheek. Al snel stond er een doktershoek en een apotheek.

Helaas werd de juf niet beter en moest er een bezoekje gebracht worden aan de KNO-arts. Uiteindelijk zorgden de kinderen ervoor dat er een echt ziekenhuis kwam met operatiekamer, sport ruimte, röntgen afdeling, oogarts en een zaal met bedden om de zieke patiënten beter te maken.

We leren veel nieuwe woorden door samen te spelen, boeken te lezen en vragen te stellen. We rekenen met echte spuiten en leren meten.

Winterpret!


De huiskamer van Sinterklaas

De school is sinds gisteravond helemaal in sint sfeer gebracht! De oudercommissie heeft de school prachtig versierd en de huiskamer van Sinterklaas is een feit.

IPC: Groep 8 "Nederland waterland"

De afgelopen week is er hard gewerkt aan de droogmakerijen. Met allerlei materialen is er in groepjes hard gewerkt. Hierbij de resultaten!

Groep 7 in de tuin

We hebben het heerlijk gehad, vanmiddag in de tuin bij de Business-school! We hebben in groepen onderhoud gepleegd en spinnen gezocht en nagetekend. Superleuk!

De kleuters werken in het museum


Harmen van Straaten in groep 4/5

Schrijver en illustrator Harmen van Straaten mochten wij ontvangen. Eerst hadden we een aantal weken een kist met boeken van Harmen in de klas. Daar hebben we veel in gelezen. In de klas heeft hij veel verteld over zichzelf, hoe een boek tot stand komt en uiteindelijk wordt gemaakt. En we hebben ook een tekenles van hem gekregen.

IPC: groep 7 en Droogmakerijen


Ik werk in het museum

Na een leerzame en gezellige opening van portretschilder Mag en abstracte kunstschilder Miek zijn de kleuters druk aan het werk met het thema ik werk in het museum!

Opening Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is geopend. Het was een groot feest op het schoolplein! Eerst een modeshow, een dans en een lied en samen op de foto.
Alle klassen hebben een mooi boek ontvangen speciaal voor de kinderboekenweek.

De tijdmachine in groep 1 en 2!

De kleuters zijn afgelopen maandag gestart met het thema van de Kinderboekenweek: En toen? Mag en Miek zijn in de tijdmachine gestapt en kwamen uit in de tijd van de ridders en kastelen. De kleuters hebben een plan gemaakt en gaan samen met de juf een echt kasteel van hout bouwen. We lezen uit boeken over ridders, bouwen kastelen in de bouwhoek en maken mooie werkjes.

Fijne vakantie allemaal!


Lichtje lezen


Theaterlezen


Schaatsen!


Er was eens...

De kleuters werken over het thema er was eens... Ze kregen bezoek van twee verdrietige Roodkapjes omdat het sprookjesbos en het sprookjesboek helemaal leeg waren.
 
De kinderen hebben geholpen met het maken van een nieuw sprookjesbos en zijn bezig om het boek weer te vullen met sprookjes verhalen. Tijdens de opening van onze nieuwe hoek kwam Sneeuwwitje een bezoekje brengen aan ons Sprookjesbos.

Proosten op het nieuwe jaar!


IPC thema Op de kermis

De afsluiting van ons IPC thema ‘Op de kermis’ was een succes! Trotse kinderen, trotse ouders en zeker ook trotse juffen!

Sinterklaas 5 december 2019


Samenwerken!

Op de Poort werken de oudste en jongste kinderen regelmatig samen. Soms worden er boekjes voor gelezen door de grote vrienden van groep 8 aan de kleuters, spelletjes gespeeld of samen gewerkt. De afgelopen dagen zijn de kinderen ook weer met elkaar aan het werk geweest. De ramen in de gang zijn voorzien van prachtige Sinterklaas mozaïek, ontworpen door groep 8 en geplakt door de kleuters.

IPC groep 4 / 5

IPC unit vervoer in groep 4/5. We zijn op bezoek geweest bij Hans Janssen.

Werken in de schooltuin 
Groep 6 heeft hard gewerkt in de schooltuin. Het was heerlijk om buiten aan de slag te zijn met elkaar.

RobotvoetbalOp dinsdag 12 november gaven studenten van TU Eindhoven een uitleg over Robotvoetbal. Meer informatie kunt u vinden op Techunited.nl

Creatief in groep 4/5

Een creatieve opdracht in groep 4/5. Eerst buiten bladeren zoeken, daarna op je blad dieren maken als een waar kunstwerk. De resultaten zijn prachtig!