Leren door denken
Leren door doen

Laatste nieuws

Proost!

We zijn het schooljaar begonnen met een toost op het nieuwe jaar. Dankzij de ouderraad hebben we genoten van de champagne, oliebollen of soesjes.

Na de drukte van Sinterklaas

Bereiden we ons voor met mooie verhalen, versierde bomen, mooie liedjes en gezellige lampjes op het kerstfeest.
Vol verwachting klopt ons hart…

Sinterklaas is aangekomen op De Poort!
Na het Sint circuit , gedichten schrijven , en kruidnoten bakken was het vandaag zover! Sinterklaas is aangekomen op De Wiekslag. Wat een feestelijke dag hebben we gehad met elkaar. Een ochtend vol surprises uitpakken, en te gekke Sint spellen spelen. Met natuurlijk als hoogtepunt op bezoek bij Sinterklaas en zijn pieten.


 

Wat was het Sint circuit een feest!

In alle klassen was er van alles te doen van cup cakes versieren, sjoelen tot een taart voor Sinterklaas knutselen. Alle kinderen hebben hun stempelkaart gevuld met vrolijke Sinterklaas stickers.
De kleuters van De Poort kregen al vroeg bezoek van pizzabakker Amiekie. Ze heeft een probleem haar restaurant is weg. Nu kan ze geen pizza’s meer bakken. Gelukkig hebben de kinderen een oplossing, zij kunnen wel een restaurant maken! Met deze goede oplossing is het nieuwe thema geopend… IK WERK IN HET RESTAURANT!

Samen muziek maken

Samen muziek maken met de muziekdocenten van Jay's Place
In de groepen 5 tot en met 8 is het Leerorkest van start gegaan met de instrumenten viool, gitaar en percussie. Elke maandagochtend is er muziek in de school. We zijn benieuwd hoe het over 10 weken klinkt!

Kinderboekenweek 2021: 6 t/m 17 oktober

In 2021 duurt de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober. Bette Westera schrijft het kinderboekenweekgeschenk dit jaar. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021 is gemaakt door illustrator Mark Janssen. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is: Worden wat je wil. Kinderboeken rondom beroepen staan dus centraal. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! 

Schoolreis

Wat hebben een heerlijke schoolreis achter de rug met elkaar. Met alle kinderen van De Poort en De Wiekslag hebben we genoten van de attracties en de gezelligheid. Zelfs het weer werkte mee. In de bus was het op de terugreis een stuk stiller. Moe maar voldaan kwamen we veilig thuis.

Week tegen Pesten


Deze week besteden wij extra aandacht aan dit onderwerp door mee te doen met de landelijke actie 'De week tegen het pesten'. Het thema is: 'Buitensluiten? Uitgesloten!'. Samen maken wij ons hard tegen pesten.

 
Alle ouders zijn in het zonnetje gezet door onze bestuurders. Als dank voor alle inzet tijdens de lockdowns heeft elk gezin het boek ‘De wijsheid van ouders’ ontvangen.

Schooltuin

"Leren door denken, leren door doen.
Vandaag heeft groep 7 veel ontdekt en geleerd in de levende tuin.
"


Avondvierdaagse kleuters


Geslaagd verkeersexamen

Alle leerlingen zijn geslaagd! Gefeliciteerd!

Sportdag

Vandaag samen bewegen op De Poort en De Wiekslag. We kijken terug op een hele fijne sportdag.

Zo hebben alle groepen een gave drum workshop gehad, verschillende sport- en spelonderdelen gedaan maar bovenal genoten. We bedanken de organisatie die de sportdag van CBS De Poort en CBS De Wiekslag tot een succes hebben gemaakt!

Mediawijsheid groep 7 en 8

Tijdens de lessen mediawijsheid in groep 7 en 8 is er stil gestaan bij het gebruik van social media.

Social media: positief of negatief? Kinderen vinden het meestal positief terwijl ouders ook de negatieve kanten zien.

De volgende onderwerpen kwamen aan bod.
Wat deel je online met je vrienden en de wereld? Wat zijn de voordelen, wat zijn de gevaren? Hoe gaan we om met onze gegevens? Wat is fake news en wat is echt? Welke invloed hebben berichten op social media, ‘social influencers’ en vloggers?

Goed om dit thuis ook te bespreken.

Ik werk in het ziekenhuis!

De kleuters hebben aangegeven graag een keer te willen werken over ziek zijn, de dokter en het ziekenhuis. Na de voorjaarsvakantie zijn we van start gegaan.

Het thema werd geopend door dokter Mag en juf Annemieke met oorpijn. Gelukkig konden de kinderen dokter Mag goed op weg helpen, maar om de juf beter te maken hebben we een dokter en een apotheek in de klas nodig. De kinderen verzamelden met behulp van ouders, tantes en buren allerlei materialen voor de doktershoek en de apotheek. Al snel stond er een doktershoek en een apotheek.

Helaas werd de juf niet beter en moest er een bezoekje gebracht worden aan de KNO-arts. Uiteindelijk zorgden de kinderen ervoor dat er een echt ziekenhuis kwam met operatiekamer, sport ruimte, röntgen afdeling, oogarts en een zaal met bedden om de zieke patiënten beter te maken.

We leren veel nieuwe woorden door samen te spelen, boeken te lezen en vragen te stellen. We rekenen met echte spuiten en leren meten.

Winterpret!


De huiskamer van Sinterklaas

De school is sinds gisteravond helemaal in sint sfeer gebracht! De oudercommissie heeft de school prachtig versierd en de huiskamer van Sinterklaas is een feit.

IPC: Groep 8 "Nederland waterland"

De afgelopen week is er hard gewerkt aan de droogmakerijen. Met allerlei materialen is er in groepjes hard gewerkt. Hierbij de resultaten!

Groep 7 in de tuin

We hebben het heerlijk gehad, vanmiddag in de tuin bij de Business-school! We hebben in groepen onderhoud gepleegd en spinnen gezocht en nagetekend. Superleuk!

De kleuters werken in het museum


Harmen van Straaten in groep 4/5

Schrijver en illustrator Harmen van Straaten mochten wij ontvangen. Eerst hadden we een aantal weken een kist met boeken van Harmen in de klas. Daar hebben we veel in gelezen. In de klas heeft hij veel verteld over zichzelf, hoe een boek tot stand komt en uiteindelijk wordt gemaakt. En we hebben ook een tekenles van hem gekregen.

IPC: groep 7 en Droogmakerijen


Ik werk in het museum

Na een leerzame en gezellige opening van portretschilder Mag en abstracte kunstschilder Miek zijn de kleuters druk aan het werk met het thema ik werk in het museum!

Opening Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is geopend. Het was een groot feest op het schoolplein! Eerst een modeshow, een dans en een lied en samen op de foto.
Alle klassen hebben een mooi boek ontvangen speciaal voor de kinderboekenweek.

De tijdmachine in groep 1 en 2!

De kleuters zijn afgelopen maandag gestart met het thema van de Kinderboekenweek: En toen? Mag en Miek zijn in de tijdmachine gestapt en kwamen uit in de tijd van de ridders en kastelen. De kleuters hebben een plan gemaakt en gaan samen met de juf een echt kasteel van hout bouwen. We lezen uit boeken over ridders, bouwen kastelen in de bouwhoek en maken mooie werkjes.

Fijne vakantie allemaal!


Lichtje lezen


Theaterlezen


Schaatsen!


Er was eens...

De kleuters werken over het thema er was eens... Ze kregen bezoek van twee verdrietige Roodkapjes omdat het sprookjesbos en het sprookjesboek helemaal leeg waren.
 
De kinderen hebben geholpen met het maken van een nieuw sprookjesbos en zijn bezig om het boek weer te vullen met sprookjes verhalen. Tijdens de opening van onze nieuwe hoek kwam Sneeuwwitje een bezoekje brengen aan ons Sprookjesbos.

Proosten op het nieuwe jaar!


IPC thema Op de kermis

De afsluiting van ons IPC thema ‘Op de kermis’ was een succes! Trotse kinderen, trotse ouders en zeker ook trotse juffen!

Sinterklaas 5 december 2019


Samenwerken!

Op de Poort werken de oudste en jongste kinderen regelmatig samen. Soms worden er boekjes voor gelezen door de grote vrienden van groep 8 aan de kleuters, spelletjes gespeeld of samen gewerkt. De afgelopen dagen zijn de kinderen ook weer met elkaar aan het werk geweest. De ramen in de gang zijn voorzien van prachtige Sinterklaas mozaïek, ontworpen door groep 8 en geplakt door de kleuters.

IPC groep 4 / 5

IPC unit vervoer in groep 4/5. We zijn op bezoek geweest bij Hans Janssen.

Werken in de schooltuin 
Groep 6 heeft hard gewerkt in de schooltuin. Het was heerlijk om buiten aan de slag te zijn met elkaar.

RobotvoetbalOp dinsdag 12 november gaven studenten van TU Eindhoven een uitleg over Robotvoetbal. Meer informatie kunt u vinden op Techunited.nl

Creatief in groep 4/5

Een creatieve opdracht in groep 4/5. Eerst buiten bladeren zoeken, daarna op je blad dieren maken als een waar kunstwerk. De resultaten zijn prachtig!


Tekst