Leren door denken
Leren door doen

Uit de groepen 2020 - 2021

De huiskamer van Sinterklaas

De school is sinds gisteravond helemaal in sint sfeer gebracht! De oudercommissie heeft de school prachtig versierd en de huiskamer van Sinterklaas is een feit.

IPC: Groep 8 "Nederland waterland"

De afgelopen week is er hard gewerkt aan de droogmakerijen. Met allerlei materialen is er in groepjes hard gewerkt. Hierbij de resultaten!

Groep 7 in de tuin

We hebben het heerlijk gehad, vanmiddag in de tuin bij de Business-school! We hebben in groepen onderhoud gepleegd en spinnen gezocht en nagetekend. Superleuk!

De kleuters werken in het museum

Harmen van Straaten in groep 4/5

Schrijver en illustrator Harmen van Straaten mochten wij ontvangen. Eerst hadden we een aantal weken een kist met boeken van Harmen in de klas. Daar hebben we veel in gelezen. In de klas heeft hij veel verteld over zichzelf, hoe een boek tot stand komt en uiteindelijk wordt gemaakt. En we hebben ook een tekenles van hem gekregen.

IPC: groep 7 en Droogmakerijen

Ik werk in het museum

Na een leerzame en gezellige opening van portretschilder Mag en abstracte kunstschilder Miek zijn de kleuters druk aan het werk met het thema ik werk in het museum!

Opening Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is geopend. Het was een groot feest op het schoolplein! Eerst een modeshow, een dans en een lied en samen op de foto.
Alle klassen hebben een mooi boek ontvangen speciaal voor de kinderboekenweek.

De tijdmachine in groep 1 en 2!

De kleuters zijn afgelopen maandag gestart met het thema van de Kinderboekenweek: En toen? Mag en Miek zijn in de tijdmachine gestapt en kwamen uit in de tijd van de ridders en kastelen. De kleuters hebben een plan gemaakt en gaan samen met de juf een echt kasteel van hout bouwen. We lezen uit boeken over ridders, bouwen kastelen in de bouwhoek en maken mooie werkjes.

Fijne vakantie allemaal!

Lichtje lezen

Theaterlezen

Schaatsen!

Er was eens...

De kleuters werken over het thema er was eens... Ze kregen bezoek van twee verdrietige Roodkapjes omdat het sprookjesbos en het sprookjesboek helemaal leeg waren.

De kinderen hebben geholpen met het maken van een nieuw sprookjesbos en zijn bezig om het boek weer te vullen met sprookjes verhalen. Tijdens de opening van onze nieuwe hoek kwam Sneeuwwitje een bezoekje brengen aan ons Sprookjesbos.

Proosten op het nieuwe jaar!

IPC thema Op de kermis

De afsluiting van ons IPC thema ‘Op de kermis’ was een succes! Trotse kinderen, trotse ouders en zeker ook trotse juffen!

Sinterklaas 5 december 2019

Samenwerken!

Op de Poort werken de oudste en jongste kinderen regelmatig samen. Soms worden er boekjes voor gelezen door de grote vrienden van groep 8 aan de kleuters, spelletjes gespeeld of samen gewerkt. De afgelopen dagen zijn de kinderen ook weer met elkaar aan het werk geweest. De ramen in de gang zijn voorzien van prachtige Sinterklaas mozaïek, ontworpen door groep 8 en geplakt door de kleuters.

IPC groep 4 / 5

IPC unit vervoer in groep 4/5. We zijn op bezoek geweest bij Hans Janssen.

Werken in de schooltuin
Groep 6 heeft hard gewerkt in de schooltuin. Het was heerlijk om buiten aan de slag te zijn met elkaar.

Robotvoetbal

Op dinsdag 12 november gaven studenten van TU Eindhoven een uitleg over Robotvoetbal. Meer informatie kunt u vinden op Techunited.nl

Creatief in groep 4/5

Een creatieve opdracht in groep 4/5. Eerst buiten bladeren zoeken, daarna op je blad dieren maken als een waar kunstwerk. De resultaten zijn prachtig!